BEDRIJVEN

HOVENIER MARC

Ter Braakstraat 2

7151 CL Eibergen

 

M: 06 300 25 144

F: 0184 8377 567

 

BEDRIJFSTUINEN

Een verzorgde tuin draagt op een positieve manier bij de uitstraling van uw bedrijf. Regelmatig onderhoud en een goede verzorging van uw bedrijfstuin en straatwerk dragen niet alleen bij aan een goede uitstraling, maar voorkomt ook kosten achteraf. Zo kan achterstallig onderhoud leiden tot groei van agressieve onkruiden (bijv. zevenblad, brandnetels, kweekgras) welke eenmaal aanwezig weer moeilijk zijn te verwijderen. Daarnaast kan het ongedierte aantrekken en schade aan uw straatwerk  veroorzaken(door bijv opdruk van wortels). Ook lichte verzakkingen in uw straatwerk kunnen resulteren in grotere verzakkingen doordat regenwater de ondergrond weg kan spoelen. Tijdig herstel kan hoge kosten voorkomen.

 

ONDERHOUDSCONTRACT

Is uw bedrijf geïnteresseerd in een onderhoudscontract, neem dan contact met mij op. Ik kan u verschillende contractvormen aanbieden.

 

 

TUINAANLEG

Bij de aanleg van een tuin wordt het ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd. Hovenier Marc tracht bij de aanleg van uw tuin om altijd zo efficiënt mogelijk te werken. Met behulp van zijn machinepark kan hij arbeidsintensieve werkzaamheden sneller uitvoeren, dit werkt voor u kostenbesparend. Bij werkzaamheden waarvan Hovenier Marc inschat dat deze door een extern bedrijf doeltreffender kan worden uitgevoerd, zal hij het niet nalaten deze partij in te schakelen.

 Hieronder ziet u een greep uit de aanleg-werkzaamheden die ik voor u kan verzorgen:

 

• Grondwerk

• Gazons & kunstgras

• Borders & beplanting

• (Sier)bestrating

• Schuttingen

• Vijveraanleg

• Metselwerk

• Tuinverlichting

 

NAZORG

Een tevreden klant is voor Hovenier Marc van groot belang, daarom nemen we na een geheel groeiseizoen de status van uw tuin op. Eventuele onvolkomenheden worden hersteld en beplanting die niet is aangeslagen wordt onder bepaalde voorwaarden vervangen.

 

 

ONDERHOUD

Een tuin leeft, bloeit en groeit! Goed en regelmatig tuinonderhoud is onmisbaar om uw tuin in goede conditie te houden. Regelmatig bemesten en snoeien zijn belangrijke onderdelen van goed tuinonderhoud. Wij verzorgen graag en vakkundig alles wat nodig is voor een mooie tuin, incidenteel of op structurele basis. Bijvoorbeeld in de vorm van een voor- en najaarsbeurt, waarbij grondig tuinonderhoud wordt uitgevoerd. Informeert u naar de mogelijkheden.

 

VOOR- & NAJAARS BEURT

Met een voor- en najaarsbeurt zorgt u ervoor dat het basisonderhoud in uw tuin altijd op orde is. Planten en struiken worden dan vakkundig gesnoeid, de grond en het gazon worden voorbereid voor het komende seizoen.

BESTRATING

Het aanleggen van bestrating behoort tot één van de hoofdwerkzaamheden van hovenier Marc. Bij bijna elke nieuwe aan te leggen tuin wordt ook het straatwerk onder handen genomen. De keuze van de soort bestrating bepaalt uiteindelijk voor een groot deel het uiterlijk van uw tuin. De bestrating kan variëren van een paadje of terras tot grote oppervlaktes zoals een oprit. Er is een grote verscheidenheid aan bestratingsmateriaal, welke in principe kunnen worden verdeeld in drie hoofdcategorieën, namelijk gebakken klinkers/tegels, betonklinkers/tegels en natuursteen. Hovenier Marc is bekend met de meeste materialen en kan u informeren over de voor- en nadelen hiervan.

 

WERKWIJZE

 

Een goede bestrating wordt voornamelijk bepaald door de ondergrond. Er kunnen verschillende producten voor de ondergrond gebruikt worden, voorbeelden hiervan zijn vulzand, gebroken puin en split. Vulzand en split vindt vaak zijn toepassing bij looppaadjes, terrassen en kleine opritten. Er wordt hiervoor over het algemeen een laag van vijftien tot twintig centimeter aangebracht. Bij grotere stukken bestrating, die vaak zwaar belast worden, wordt gebruik gemaakt van gebroken puin. Om het geheel te egaliseren wordt over het gebroken puin een laag van drie tot vier centimeter split of vulzand aangebracht. Voor alle ondergronden geldt dat het goed verdicht moet worden met een trilplaat. Daarnaast is een goede afvoer van het hemelwater belangrijk. Naast dat het gebroken puin de waterafvoer bevordert dient de ondergrond ook te moeten aflopen naar een put of straat. Nadat het grondwerk is verricht kan er begonnen worden met het inpakken van klinkers, stenen of tegels. Uiteindelijk wordt het straatwerk nog afgetrild, zodat de stenen stevig tegen elkaar worden gedrukt.

Door gedegen grondwerk ontstaat er straatwerk met een goede afwatering en geen verzakkingen.  Zo heb je weinig tot geen herstelwerkzaamheden  en gaat het straatwerk nog lang mee.

KLEIN GRONDVERZET

De werkzaamheden die een hovenier moet verrichten vragen vaak om een behoorlijk fysieke inspanning en zijn daarnaast veelal arbeidsintensief. Om het werk enigszins te verlichten heb ik geïnvesteerd in een aantal machines, waardoor er niet alleen sneller maar ook efficiënter gewerkt kan worden. Hieronder ziet u aantal van de machines waar over ik beschik.

JCB MICRO - MINI-GRAVER

 

De JCB Micro mini-graafmachine is de perfecte machine voor het uitgraven funderingen en sleuven voor o.a. glasvezel kabels. Ondanks zijn relatief kleine formaat heeft deze machine een grote graafcapaciteit. Daarnaast kan de graafmachine onder andere worden voorzien van een grondboor. Met zijn breedte van 90 centimeter komt deze mini-graver in vrijwel elke achtertuin.

 

AVANT 420 - MINI SHOVEL

 

De Avant 420 is een echte alleskunner en kan worden ingezet voor een breed scala aan activiteiten, deze zijn:

 

• Graafwerkzaamheden (verschillende grondbakken)

• Planten en struiken verwijderen (met de jib)

• Egaliseren met egalisatiehark

• Verplaatsen van pallets

• Groen afval verwijderen met greep

• Grote grondboor (tot 35 cm rond)

• Vegen

• Grasmaaien

TORO DINGO TX - RUPS SHOVEL

 

De Toro Dingo TX kan met zijn rups-tracks vrijwel in elk terrein uit de voeten en met zijn breedte van 89 centimeter komt deze rups-shovel in vrijwel elke achtertuin. De Toro heeft de volgende kenmerken:

 

• Zeer wendbaar in kleine tuinen; de Toro Dingo kan om zijn as draaien

• Ideaal van voor het verwijderen grote planten en struiken

• Zware materialen aanleveren/vervoeren

• Uitgraven en egaliseren

GROOT GRONDVERZET

 

Bij groot grondverzet in en rondom de gemeente Berkelland/Eibergen kan Hovenier Marc uw verschillende lokale bedrijven aanbevelen.

SNEEUWRUIMEN

De werkzaamheden die een hovenier moet verrichten vragen vaak om een behoorlijk fysieke inspanning en zijn daarnaast veelal arbeidsintensief. Om het werk enigszins te verlichten heb ik geïnvesteerd in een aantal machines, waardoor er niet alleen sneller maar ook efficiënter gewerkt kan worden. Hieronder ziet u aantal van de machines waar over ik beschik.